Με επιτυχία η εκδήλωση για τους πρόσφυγες στους Κουνάβους

Στην όμορφη και ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Κουνάβων για το προσφυγικό στοιχείο του χωριού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων παρευρέθηκε χθες Πέμπτη 20/6, κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν και οι Μανώλης Συντυχάκης, Μανώλης Καρκαβάτσος και Μιχάλης Σφακιανάκης υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συζήτησε με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, για την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας του πολιτιστικού συλλόγου των Κουνάβων, στα πλαίσια της οποίας τιμήθηκαν οι πρόσφυγες που κατέφθασαν στο χωριό το 1922. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η χορωδία του συλλόγου των Αλατσατιανών ενώ παρουσιάστηκε και θεατρικό ομάδας κατοίκων του χωριού αξιοποιώντας και το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Η ΕΙΡΗΝΗ».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ σημείωσε πως οι εξελίξεις στην χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, συνθέτουν ένα σκηνικό όπου ο πόλεμος, η προσφυγιά και η φτώχεια βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, τα ναυάγια και οι νεκροί στις θάλασσες, οι άθλιες συνθήκες στα “hot spots” και τα κέντρα φιλοξενίας, συνθέτουν το προσφυγικό δράμα στη χώρα μας. Για το δράμα αυτό υπαίτιοι είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καταπατώντας το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και την ευημερία.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης, ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει όλους τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με τη συμφωνία της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, αποτελούν, μεταξύ άλλων, και το “λίπασμα” για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των προσφύγων, την αύξηση και των αφίξεων στην Ελλάδα.

Σημείωσαν πως το ΚΚΕ παλεύει σταθερά για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή αυτούς που ευθύνονται για τους πολέμους και την εκμετάλλευση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση, ενώ σταθερά στέκεται απέναντι στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, που εκτρέφει δολοφονικά, ναζιστικά κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή καθώς και άλλα ακροδεξιά ρατσιστικά μορφώματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί